Ateneu Popular Esplugues

Lluitar, crear poder popular

Mistero Buffo sobre textos de Darío Fo, espectacle perpetrat per Quim Piñard.

Aquest DISSABTE 25 a les 19.00

Mistero Buffo sobre textos de Darío Fo, espectacle perpetrat per Quim Piñard.

El Mistero Buffo és, potser , la peça més important de l’enorme dramatúrgia de Dario Fo.
Una dramatúrgia singular que ha estat construïda pensant més en el treball de l’actor que no en la bellesa del llenguatge.

Dario Fo ha estat sobretot un grandiós actor que ha posat el seu ofici al servei dels oprimits, dels qui no tenen veu perquè se’ls nega; els desposseïts, els expropiats. Aquells qui, cada dia, construeixen la història per haver de sentir, després, com és l’amo el qui els l’explica.
El Mistero Buffo és sobretot això; la recerca d’aquesta veu. Fo es capbussa en la tradició popular per, utilitzant les seves armes més potents, recrear-la i donar-li un volum nou, enorme, ensordidor…

Pren el seu material de la llarga tradició de la narració oral, investiga els vestigis dels joglars i en re-elabora tota una col·lecció de peces que son un clam contra el poder i una denuncia dels mecanismes tramposos que ha usat sempre per enganyar-nos i mantenir-nos al lloc on han decidit que hem d’estar.

Mistero Buffo és una reivindicació del treball del joglar. D’aquell joglar de qui, en una de les seves peces, n’explica el naixement i que es presenta a si mateix així: “Joglar jo sóc, que bota i fa volantins, que es burla dels poderosos i us mostra com de ventrudes i envanides són les mentides que inventen les guerres on els degollats som nosaltres” (*)
Aquesta és l’aventura que us proposem. Voleu riure amb nosaltres?

La Taquilla és inversa.

Què és la taquilla inversa?
A la taquilla inversa l’espectador és qui decideix, un cop vista l’obra, pagar el que consideri oportú i just. És un exercici de responsabilitat i maduresa on l’espectador ha de tenir en compte que la producció i exhibició d’un espectacle teatral té uns costos en els quals s’inclouen, entre altres, la remuneració digna dels artistes. Tenint en compte això i la seva possibilitat econòmica, l’espectador estableix el preu de l’entrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 d'Abril de 2015 by .
%d bloggers like this: