Ateneu Popular Esplugues

Lluitar, crear poder popular

– 27 gener 2017 – Presentació del Teaser de Poble Rebel

poble-rebel_teaser
Divendres, 27 de gener de 2017 arriba a l’Ateneu el Teaser (15′) on podrem veure una pinzellada del que serà el documental “Poble Rebel”.

Sinopsi:
Hi ha una Catalunya, dissident i combativa, que perviu i resisteix sota la capa del relat oficial. Una Catalunya on —des dels temps de la fal·làcia de la Transició— la desobediència, la dissidència o l’autoorganització davant la misèria ha estat i és palpable, com també la via repressiva per erradicar-les. Poble Rebel es proposa, com a llargmetratge documental, endinsar-s’hi, explorar-la, amb un zoom que apunta i enfoca les quatre últimes dècades: arranquem el 1974 amb l’assassinat de Salvador Puig i Antich i apareixem —topant pel camí amb la mal anomenada “crisi” de 2008—, a les lluites de l’aquí i de l’ara, analitzant-ne el context polític, econòmic i social. Tot, per entendre com i perquè neixen, creixen i s’organitzen els moviments socials. Tot, per mostrar el principi fonamental d’acció-reacció en ambdues direccions: moviments socials vs. sistema i sistema vs. moviments socials.

Passat i present, fusionats sense remei, de resistències i de repressió, de diverses i sòlides alternatives que brollen d’un temps pretèrit i s’enllacen, com fulles d’heura, sovint sense consciència de la seva connexió. Nexes entre l’ahir i l’avui, partint de la les lluites ecologistes, el moviment llibertari, la lluita armada de Terra Lliure, la Insubmissió, les primeres okupacions, Barcelona’92, el Moviment de Resistència Global (MRG), els moviments inicials de defensa de la vivenda i dels barris…, que conflueixen, en una espiral d’anhels i de revoltes, amb qüestions més recents, com el no-judici davant l’homicidi de J. A. Benítez a mans dels Mossos d’Esquadra al Raval —que prenem com a fil conductor, per la seva complicitat a l’hora d’enfortir la xarxa veïnal i el suport mutu—, el Pla Caufec, la creació del Sindicat de Manters, la Xarxa Anti-Repressió de Familiars de Detingudes, la MAT, la PAHC Bages, el Cas Pandora, la Dolça Revolució, el cas dels titellaires, etcètera.

Hi ha una Catalunya, dissident i combativa, que crea alternatives, que resisteix.
Un Poble Rebel que batega, obstinat, sota la capa del relat oficial.

https://www.facebook.com/events/1571187296230211/

2017_01_27_poble-rebel_teaser_02

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 de gener de 2017 by .
%d bloggers like this: